Vegan

Gazpacho

GAZPACHO

INGREDIENTE:


-700 de grame de roșii cărnoase, bine coapte;

-100 de grame de castravete proaspăt, cântărit după ce a fost curățat de coajă și de semințe;

-60 de grame de ceapă, curățată;

-150 de grame de ardei roșu, cântărit după ce a fost curățat de cotor și de semințe;

-1 cățel de usturoi;

-1 ardei chili (opțional)
-75 de grame de pâine de casă, fără coajă;

-1 lingură de oțet de vin roșu;

-1 legătură de pătrunjel;

-2-3 ramuri de busuioc proaspăt (opțional);

-100 de ml. de ulei de măsline extravirgin de bună calitate;

-1 linguriță sos tabasco;

-sare și piper după gust;

-opțional – pentru garnisit: ardei roșu brunoise (cubulețe mici), castravete brunoise, măsline negre fără sâmburi, tocate, ulei de măsline extravirgin, frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel;

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
MOD DE PREPARARE:

  În afară de ingredientele de mai sus, pentru a face un gazpacho răcoritor mai aveți nevoie de un singur lucru: un blender puternic, capabil să transforme toate ingredientele într-un piure fin. E important să alegeți ingrediente de bună calitate, legume proaspete și bine coapte.

  Pentru a face gazpacho, spălăm bine roșiile și le tăiem în jumătăți sau sferturi, după mărime. Dacă folosiți roșii cherry, acestea se lasă întregi. Punem toate roșiile în blender și le mixăm până când se lichefiază. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mari, usturoiul zdrobit, castravetele tăiat în bucăți, ardeiul chili (dacă îl folosim) și ardeiul gras roșu, toate tocate mare.

  Pâinea o înmuiem în apă rece apoi o stoarcem bine și o adăugăm în blender, urmată fiind de pătrunjelul verde și opțional, și de busuiocul tocat în bucăți mari. Adăugăm și uleiul de măsline extravirgin și mixăm la viteză mare până când totul devine un piure fin. Adăugăm oțetul, sosul tabasco, sare și piper după gust. Omogenizăm bine și al nostru gazpacho e gata.

   Este el gata, dar înainte de servire este indicat să stea la frigider cel puțin 3 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp, aromele se ”vor împrieteni” unele cu altele și aceasta  supa rece va deveni cu adevărat delicioasă. Înainte de servire, se toarnă gazpacho în farfurii și, opțional, se pot adăuga câteva cuburi de gheață. Se stropește cu ulei de măsline extravirgin și se garnisește cu bucăți de legume crude și măsline fără sâmburi tocate. Merge foarte bine cu pâine prăjită.