HUMUS CU USTUROI COPT
TIMPI DE PREPARARE:
- Timp de preparare 10 min
- Timp de gatire 20 mim
- Gata in 30 min
INGREDIENTE:
- 1 conservă de năut (de 400 g)
- 2 căpăţâni de usturoi
- 50 ml de ulei de
- 2 linguri suc de lamaie
- ½ linguriță de semințe de chimen
- ½ linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă coriandru proaspăt sau uscat
- 2 linguri pasta de tahini
- sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Tăiaţi transversal cele 2 căpăţâni de usturoi şi puneţi-l la copt pentru aproximativ 20 de minute, până se înmoaie şi se rumeneşte. Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi deoparte lichidul.
Încercați să înlăturați pe cât posibil cojile de năut. Ştiu că este o operațiune neplăcută și plictisitoare dar merită cu prisosință dacă vreți să obțineți un hummus fin.
Puneţi în blender năutul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, pasta de tahini, usturoiul curăţat, şi răcit și mirodeniile după gust. Pasaţi totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut, sau adaugati un pic de iaurt.
Decorați cu ulei de măsline, coriandru, boia de ardei şi semințe.
Serviți cu pâine prăjită sau cu o lipie subtire.
Se poate pastra la frigider pentru mai multe zile.
Humusul este de origine Iordaniana, se regaseste in bucataria turca, bucataria araba si bucataria evreiasca