Orez cu dovleac, ciuperci și gorgonzola
TIMPI DE PREPARARE:
- Timp de preparare 10 min
- Timp de gatire: 20 min
- Gata in: 30 min
INGREDIENTE:
- 1 linguriță ulei de rapiță;
- 1 ceapă feliată subțire;
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 200 g dovleac, curățat de coajă și tăiat cubulețe;
- 140 g ciuperci;
- 120 g orez alb sau brun;
- 700 ml stoc legume;
- 10 ciuperci shiitake ( uscate )
- 2 lingurițe salvie;
- 2 linguri pătrunjel tocat;
- 40 g gorgonzola mărunțită;
MOD DE PREPARARE:
Încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa și usturoiul pentru 5 minute.
Adăugați dovleacul și ciupercile proaspete.
Mențineți pe foc câteva minute amestecând frecvent.
Adăugați orezul și stocul de legume.
Amestecați bine, apoi adăugați ciupercile uscate, pătrunjelul și salvia.
Acoperiți vasul cu un capac, iar din momentul în care atinge punctul de fierbere lăsați pe foc pentru 35-40 de minute până când orezul este fraged.
Dacă aveți prea mult lichid în oală, lăsați capacul deoparte pentru încă 5-10 minute.
Îndepărtați de pe sursa de foc, presărați câteva frunze de pătrunjel, brânza gorgonzola, sare și piper după gust.
Serviți preparatul cald.