Fajitas de pui
TIMPI DE PREPARARE:
- Timp de preparare 15 min
- Timp de gatire: 20 min
- Gata in: 35 min
INGREDIENTE:
- 400 grame piept de pui;
- 3 ardei graşi;
- 1 ceapă;
- 2 limete;
- 2 lipii mexicane de porumb (tortilla);
- 40 ml smântână;
- 80 g guacamole;
- oregano;
- scorțișoară;
- chilli;
- sare și piper;
-Pătrunjel proaspăt - pentru decorat la final;
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, puțină scorţişoară, piper, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.
Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carneaa de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.
Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.
Fajitas de pui este o reteta din bucataria mexicana.