Dulce

Brownie cu cacao si nuca

Brownie cu cacao si nuca

TIMPI DE PREPARARE:
INGREDIENTE:


210 gr unt (82% grasime) :

120 gr cacao (20% grasime) :

300 gr zahar:

3 oua reci:

1 lingurita esenta vanilie (sau 1 plic zahar vanilat) :

1 lingurita esenta de cafea (sau 1 lingurita cafea instant) :

100 gr faina alba (tip 550 sau BL55) :

100 gr nuci tocate:

1 priza de sare:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
MOD DE PREPARARE:

Se topeste untul pe foc mic, fara a-l lasa sa se incinga. Se adauga zaharul in el si se omogenizeaza. Se adauga cacaoa, esentele si sarea si se amesteca bine. Se ia cratita de pe foc si daca e fierbinte se lasa sa se racoreasca.

Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand vigusors cu o lingura de lemn dupa fiecare. La final amestecul va fi lucios.

Se adauga faina si se amesteca cu o paleta prin rasturnari succesive, pana nu se mai vede, apoi se mai amesteca de cateva ori, pana aluatul se desface usor de pe marginea vasului.

Se incorporeaza nuca tocata. Amestecul final va fi dens si lipicios.

Se pune aluatul intr-o tava de 28 x 18 cm (unsa bine cu unt sau tapetata cu hartie de copt) si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.

Se coace la 165 C timp de aprox 35 minute (dupa 30 minute am inceput sa o verific cu scobitoarea in centru pana pe aceasta nu a mai ramas aluat moale).

Se scoate si dupa ce sa raceste se taie cuburi. Prajitura nu e foarte inalta, are pana in 3 cm.