Prajitura cremoasa Lava Cake cu sos de mure
Lava Cake cu sos de mure Priviți doar acel râu mătăsos de ciocolată topită care se revarsă din centrul unui tort fraged. Este desertul perfect de ciocolata!

Ingrediente
Pentru aluat
Pentru sosul de mure
Pentru servire (opțional)
Instructions
Mod de preparare
-
Speli murele și le pui într-o cratiță împreună cu zahărul. Pui pe foc și fierbi până se îngroașă puțin, apoi dai deoparte să se răcească.
-
Într-un vas, rupi ciocolata bucățele și pui untul tăiat cubulețe. Transferi vasul pe baie de aburi și amesteci încontinuu, până când ciocolata se topește.
Iei vasul de pe foc, lași să se răcorească puțin, adaugi zahărul pudră și amesteci bine. Încorporezi ouăle și gălbenușurile, apoi făina cernută. La final, aromatizezi compoziția cu esența de vanilie.
-
Iei 6 forme ca de brioșe, de preferat din ceramică, dar merg și din aluminiu, și le ungi cu unt. Repartizezi compoziția în mod egal în forme și le așezi pe o tavă.
Le introduci în cuptorul încins, la 200 grade Celsius, pentru 9-10 minute. Le scoți când sunt gata și le lași 1-2 minute la răcorit.
-
Ungi cu un strat de sos de mure farfuriile în care servești și răstorni ușor lava cake-ul peste sos. Alături pui o lingură de înghețată și câteva coacăze.