Limoncello de casa

Total timp: 336 de ore 20 de minute Dificultate: Începător
Cum să faci Limoncello de casă!
pinit

Limoncello de casa

Limoncello este lichiorul emblematic al Italiei, dulce, de culoare galbenă, cu o aromă intensă de lămâie. Pentru mulți dintre noi, să sorbim un pahar de Limoncello răcit la sfârșitul unei mese este un ritual la fel de mult ca și să bei cafea dimineața. În plus, atunci când călătoriți în Italia, vi se oferă adesea un pahar de Limoncello din partea casei ca digestiv după masă în multe restaurante.

Timp de preparare 20 de minute Timp de odihnire 336 de ore Total timp 336 de ore 20 de minute Dificultate: Începător Cel mai bun anotimp: Vară

Ingrediente

MOD DE PREPARARE:

Cum să faci Limoncello de casă!

  1. Curatati coaja lamailor cu ajutorul unui curatitor de legume.Dati coaja deoparte.

    uneti cojile intr-un borcan si adaugati alcoolul. Inchideți si lasati la macerat timp de 2 saptamani; protejati de lumina si caldura.

    Dupa acest timp de macerare, se fierbe apa si zahar impreuna si se adauga acest sirop peste coaja lasata la macerat. Inchideti borcanul si lasati-l din nou la macerat pentru 24 de ore.

    Dupa acest timp, filtrati preparatul si turnați limoncello intr-o sticla. Puneti in frigider pentru cateva ore.

    Gata!

Cuvinte cheie: lichior de lamaie, bautura italiana, lichior italian, bautura de casa, bautura racoroasa
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious