Limoncello de casa
Descriere
Limoncello este lichiorul emblematic al Italiei, dulce, de culoare galbenă, cu o aromă intensă de lămâie. Pentru mulți dintre noi, să sorbim un pahar de Limoncello răcit la sfârșitul unei mese este un ritual la fel de mult ca și să bei cafea dimineața. În plus, atunci când călătoriți în Italia, vi se oferă adesea un pahar de Limoncello din partea casei ca digestiv după masă în multe restaurante.
Ingrediente
MOD DE PREPARARE:
Cum să faci Limoncello de casă!
-
Curatati coaja lamailor cu ajutorul unui curatitor de legume.Dati coaja deoparte.
uneti cojile intr-un borcan si adaugati alcoolul. Inchideți si lasati la macerat timp de 2 saptamani; protejati de lumina si caldura.
Dupa acest timp de macerare, se fierbe apa si zahar impreuna si se adauga acest sirop peste coaja lasata la macerat. Inchideti borcanul si lasati-l din nou la macerat pentru 24 de ore.
Dupa acest timp, filtrati preparatul si turnați limoncello intr-o sticla. Puneti in frigider pentru cateva ore.
Gata!