Friptura rustica de rata
Descriere
Această rață friptă este incredibil de suculentă și aromată, iar umplutura cu mere și prune adaugă un echilibru minunat și proaspăt! Fă asta de Crăciun și cu siguranță va fi un succes!
Ingrediente
Instructions
-
Prunele uscate se inmoaie in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja si de samburi si se taie cubulete. Prunele se lasa la scurs si se taie , de asemenea, cuburi mici.
-
Ratele se spala, se tamponeaza cu prosoape de hartie si se freaca cu sare.Se prepara o umplutura din bucatele de mere si prune si se amesteca cu cimbru. Ratele se umplu cu acest amestecm, iar deschizaturile se inched cu ata de bucatarie. Se preincalzeste cuptorul la 175 °C.
-
Se incinge untul clarificat intr-o tava de friptura, in care se prajesc apoi bine ratele pe toate partile. Se toarna peste ele fondul de pasare, dupa care tava acoperita se baga la cuptor ( pe sina din mijloc) si se tine circa o ora.
-
La final,ratele se scot din tava de friptura. Sosul se paseaza, se ingroasa cu amidonul amestecat cu apa si se asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie Ratele se pozitioneaza si se servesc impreuna cu umplutura si cu sosul. La acest preparat se potriveste o garniture de varza creata cu smantana.
- Cantitate pe porție
- Calorii 919kcal