Retete

Pui Tikka Masala

Pui Tikka Masala

TIMPI DE PREPARARE:
INGREDIENTE:


- 2 bucati piept de pui, tăiate cubulețe;

- 250 g iaurt;

- 1 lingură zeamă de lămâie;

- 2 cepe tocate mărunt;

- 2 ardei roșii tocați;

- 1 linguriță turmeric;

- 3 lingurițe chimion ras;

- 1 linguriță ghimbir proaspăt ras;

- 1 linguriță sare;

- 1 lingură de unt;

- 2 căței de usturoi pisați;

-1 linguriță boia de ardei iute;

- 240 g sos de roșii/bulion;

-240 ml smântână de gătit;

-Pătrunjel proaspăt - pentru decorat la final;

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
MOD DE PREPARARE:

Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul.

Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă-le la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte, dacă timpul îți permite.).

Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.

În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute.

Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară puțin pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de o porție de orez simplu.

Pui Tiki Masala este o reteta din bucataria indiana.