<p>Bucătăria americană este stilul de gătit și mâncărurile tradiționale pregătite în Statele Unite. A fost influențată semnificativ de europeni, indigenii nativi americani, afro-americani, asiatici, insulele Pacificului și multe alte culturi și tradiții.</p>
<p>Mâncarea chinezească de bază, cum ar fi orezul, sosul de soia, tăițeii, ceaiul, uleiul de chili și tofu, și ustensile precum betisoarele și wok-ul, pot fi găsite acum în întreaga lume.</p>
<p>Un cocktail este un fel de băutură amestecată, care conține unul sau mai multe tipuri de alcool și arome și unul sau mai multe lichioruri, sucuri de fructe, sosuri, miere, lapte, smântână sau condimente etc. Cocteilul-urile pot fi cu alcool sau fara alcool.</p>
<p id="tw-target-text" class="tw-data-text tw-text-large tw-ta" dir="ltr" data-placeholder="Traducere"><span class="Y2IQFc" lang="ro">O băutură mixtă fără alcool (cunoscută și sub numele de cocktail virgin, băutură de temperanță sau mocktail) este o băutură în stil cocktail făcută fără ingrediente alcoolice.</span></p>
<p>Un cocktail (citit cocteil) este un fel de băutură amestecată, care conține unul sau mai multe tipuri de alcool și arome și unul sau mai multe lichioruri, sucuri de fructe, sosuri, miere, lapte, smântână sau condimente etc. Cocteilul a devenit popular în timpul prohibiției din SUA.</p>
<p>Dieta ketogenă (sau dieta keto, pe scurt) este o dietă săracă în carbohidrați, bogată în grăsimi, care oferă multe beneficii pentru sănătate.</p>
<p>În nutriție, dieta este suma alimentelor consumate de o persoană sau de un alt organism. Cuvântul dietă implică adesea utilizarea unu aport specific de nutriție din motive de sănătate sau de gestionare a greutății.</p>
<p>Brânza și vinul reprezintă o parte importantă a bucătăriei. Aceștia joacă roluri diferite la nivel regional și național, cu multe variații și legi privind appellation d’origine contrôlée (AOC) (denumire reglementată).</p>
<p>Mâncarea indiană este, de asemenea, puternic influențată de religie, în special de hinduism și islam, de alegeri culturale și de tradiții.</p>
<p>Bucataria internationala sau bucataria care se regaseste in multe culturi si popoare.</p>
<p>Una dintre caracteristicile principale ale bucătăriei italiene este simplitatea sa, cu multe feluri de mâncare formate din 4 până la 8 ingrediente. Bucătarii italieni se bazează mai degrabă pe calitatea ingredientelor decât pe complexitatea preparării.</p>
<p>Bucătăria japoneză cuprinde mâncărurile regionale și tradiționale ale Japoniei, care s-au dezvoltat prin secole de schimbări politice, economice și sociale. Bucătăria tradițională a Japoniei (japoneză: washoku) se bazează pe orez cu supă miso și alte feluri de mâncare; se pune accent pe ingredientele de sezon. Garniturile constau adesea din pește, legume murate și legume gătite în bulion. Fructele de mare sunt obișnuite, adesea la grătar, dar și servite crude ca sashimi sau în sushi. Fructele de mare și legumele sunt, de asemenea, prăjite într-un aluat ușor, sub formă de tempură. În afară de orez, un aliment de bază include tăiței, cum ar fi soba și udon. Japonia are, de asemenea, multe feluri de mâncare fierte, cum ar fi produse din pește în bulion numit oden sau carne de vită în sukiyaki și nikujaga.</p>
<p>Mâncărurile mexicane constau în principal din sosuri, tocane și supe, iar cele mai multe rețete sunt preparate oriunde, între o prăjire rapidă și o prăjire lentă. Mexicul reprezintă o îmbinare a culturilor: influențele spaniole, franceze, mediteraneene sunt resimțite și combinate într-un mestizaj (amestecare), în timp ce mexicanii își sfidează propria bucătărie</p>
<p>Carnea de curcan, este carnea de obicei curcani domestici, dar și curcani sălbatici. Este un fel de mâncare popular din carne de pasăre, în special în America de Nord și Regatul Unit, unde este consumat în mod tradițional ca parte a evenimentelor importante din punct de vedere cultural, cum ar fi Ziua Recunoștinței și, respectiv, Crăciunul, precum și în bucătăria standard.</p>
<p>Rața este consumată în multe bucătării din întreaga lume. Este o carne bogată în grăsimi, în proteine, în fier. Preparatele din carne de rata se gasesc in diferite bucatari din intreaga lume.</p>
<p>Bucătăria românească este formată din toate felurile de mâncare gătite, în mod tradițional, în spațiul geografic locuit de români. Este alcătuită din mai multe categorii de feluri de mâncare, precum gustări calde și reci, supe și ciorbe, preparate din pește, un număr mare de feluri principale bazate pe carne (porc, vită, pui, vânat), preparate din legume (garnituri) și deserturi, multe având la bază un aluat din făină de grâu.</p>
<p>Bucătăria spaniolă este una dintre cele mai diversificate bucătării europene. </p>
<p>Bucătăria turcească conține mii de rețete delicioase, iar metodele de preparare nu sunt deloc dificile. Ceea ce face ca bucătăria turcească să fie unică este combinația magică de ingrediente, condimente și arome. Tehnicile de bază de gătit turcesc sunt simple și ușor de învățat. Bucătăria turcească folosește doar ingrediente proaspete și sănătoase și de aceea mâncărurile turcești sunt la echilibrul potrivit combinând tot felul de arome.</p>