ŢUICĂ FIARTĂ

Porții: 8 Total timp: 13 minute Dificultate: Începător
pinit

ŢUICĂ FIARTĂ

O bautura traditionala romaneasca, servita de romani in timpul iernii, impreuna cu o slanina afumata si ceapa.

Timp de preparare 13 minute Total timp 13 minute Dificultate: Începător Porții: 8 Cel mai bun anotimp: Iarnă

Ingrediente

Instructions

  1. Mod de preparare

    Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele

  2. Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă

  3. La primul semn, atenţie, doar semn de clocot, se ia de pe foc şi se acoperă; se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet şi să se concentreze
    parfumul binefăcător, care „ia răceala cu mâna"

File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious