Socata
Descriere
Aceasta rețeta simpla de socata din flori de soc este ideala pentru zile de vară foarte calduroase.
Ingrediente
Instructions
-
Treci florile de soc printr-un jet de apa rece si le usuci intr-un prosop. Intr-un bol incapator, pui zaharul, peste care adaugi apa si amesteci bine, cat sa se dizolve cat mai mult zaharul, apoi adaugi si mierea si amesteci usor.
-
Pui zeama si feliile de lamaie, amesteci din nou, apoi completezi borcanul cu apa si il acoperi cu o farfurie. Lasi borcanul la cald sau la soare, cel putin 2-3 zile si cel mult 1 saptamana, amestecand o data pe zi in socata. Strecori apoi lichidul si il torni in sticle , pe care le pastrezi la frigider.
Note
Trucuri si ponturi
Poti folosi, in loc de zahar tos, zahar brut sau brun, stevia ori miere ( ai nevoie insa de o cantitate mai mare). Daca vrei ca socata sa fermenteze mai mult, poti adauga odata cu florile si jumatate de plic de drojdie uscata. Socata e gata cand lichidul se tulbura mai mult si nu face pic de spuma la suprafata.