Rulouri de sushi cu somon si castraveti

pinit
pinit
0 Add to Favorites

Rulouri de sushi cu somon si castraveti

Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 20 de minute Total timp 20 de minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Ingrediente

Pentru orez

Instructions

  1. Mai intai, faceti orezul. Clatiti orezul pentru sushi  intr-o strecuratoare, masandu-l cu mainile  pana cand apa devine limpede. Se lasa la scurs timp de 15 minute.

  2. Pune orezul intr-o cratita cu 200ml apa  si shake-ul sau mirin, daca folosesti.Se aduce la fierbere, apoi se acopera cu un capac, se reduce focul la mic si se fierbe timp de 20 minute pana cand lichidul este absorbit. Se ia de pe foc. Se da deoparte, acoperit, timp de 15-20 minute

  3. Transferati  intr-un  castron mare. Dizolvati zaharul, daca il folositi, in otetul cu un praf de sare, turnati peste orez si amestecati. Acoperiti cu un prosop umed si lasati deoparte la temperatura camerei pana cand este gata de utilizare.

  4. Puneti 1 foaie de nori pe un covor de bambus si acoperiti suprafata cu jumatate din orezul racit. Asezati jumatate din feliile de somon și castraveți pe lungimea orezului într-o fâșie, având grijă să nu-l umpleți prea mult. Pune cu degetul o bucată de wasabi de mărimea unui bob de mazăre (mai mult dacă îți place foarte fierbinte) de-a lungul marginii umpluturii.

  5. Rulați strâns și strângeți pentru a sigila când ajungeți la capăt. Repetați cu nori rămase, somon și castraveți și mai mult wasabi. Tăiați fiecare rulou în 6 bucăți și serviți cu un plus de wasabi, ghimbir, sos de soia și icre de somon, dacă doriți. Se va păstra la frigider 1 zi.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 59kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 10g4%
Zaharuri 3g
Proteine 3g6%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious