Kebap Adana
Aceste kbaburi turcesti folosesc cat mai putine ingrediente, astfel in cat aroma carnii sa straluceasca, pusa in valoare de ardeii capia si mirodenle pul biber picante
Ingrediente
Instructions
-
Toaca marunt ardeii intr-un robot de bucatarie, apoi pune-i intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa isi elibereze toate sucurile. Pune pulpa intr-un bol impreuna cu pasta de ardei, carnea de miel, mirodenile pul biber, 1/2lingurita de fulgi de sare de mare si 2 linguri de ulei. Amestecale framantand bine cel putin 2-3minute. Daca e nevoie umezesteti mainile cu apa rece pentru a impiedica lipirea amestecului pe degete. Amestecul ar trebui sa fie lipicios cand este gata. Acopera vasul si tine-l la frigider cel putin 2 ore sau pana la 12 ore.
-
Cand este gata de gatit, incinge un gratar la temperatura mare sau un cuptor la 220 °C. Imparte compozitia de carne in 12 parti egale, aproximativ 85g fiecare, daca vrei sa le pi pe frigarui imparte-le in 8 parti egale si modeleaza-le in bile. Cu mainile umede, insira bilele pe frigarui, masand compozitia in josul frigaruii in palme, pana e distribuita unform. Asigura-te ca amestecul sta srans in jurul frigaruilor. Ca alternativa intinde-le intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, daca le gatesti in cuptor, sau folie, daca legatesti sub gril. Modeleaza-le in kofte lung de 20 cm. Umezeste -ti degetele cu putina apa rece si preseaza adancituri pe toata lungimea koftelor, pentru a obtine forma traditionala.
-
Unge fiecare kofta cu lingra ramasa de ulei si gateste-le pe gratar 10-12 minute, intorcand-le regulat, sau in cuptor 16-18 minute, pna cand sunt crocante la exterior si suculente in interior. Serveste-le cu lipi.
Informații nutriționale
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total carbohidrați 0.14g1%
- Fibre în regimul alimentar 0.9g4%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Note
Kebap Adana este un preparat tradițional turcesc, în care carnea tocată de vită și miel, bine condimentată cu ardei iute și alte mirodenii, este modelată pe dispozitive speciale și gătită la grătar. Este apreciat pentru gustul său intens, textura suculentă și echilibrul între proteine și grăsimi moderate. Potrivit pentru cei care iubesc preparatele cu aromă picantă și autentică orientală, acest kebap este o alegere delicioasă și sățioasă, potrivită ca fel principal sau la masă în compania garniturilor tradiționale.