Cheesecake vegan
Descriere
Acest tort este de-a dreptul magic. Un cheesecake vegan care are un gust șocant de fin, cremos și bogat. Secretul? Caju înmuiate! Numele de caju sunt un ingredient uimitor care poate fi folosit într-o varietate de rețete, de la un prajit dulce-acrișor până la mac cu brânză vegan super cremos, și nu face excepție aici.
Succesul acestei rețete este timpul. Nucile de caju trebuie rehidratate complet pentru cea mai bună textură de cheesecake. Dacă nu ai timp suficient să înmoaie în apă rece peste noapte, există o scurtătură: înmuiați timp de 2 ore într-un castron mare cu apă clocotită.
Folositi ulei de cocos rafinat, deoarece are o aromă mai neutră, care permite un loc de joacă mai blând, în care toate ingredientele pot coexista frumos. Dacă îți place acel gust profund bogat și parfumat de nucă de cocos și nu te deranjează să treacă în lumina reflectoarelor, optează pentru uleiul de cocos virgin.
În timp ce toppingul de zmeură este opțional, face cu adevărat acest cheesecake mai bun decât toate celelalte. Puțin dulce, aciditatea fructelor ajută cremositatea să strălucească fără a fi copleșitoare.
Ingrediente
Pentru crema
Pentru crustă
Îndrumări
-
Adaugați nucile caju într-un vas și se acoperiți cu apă fierbinte. Lăsați să se odihnească timp de 2 oră (neacoperit), apoi se scurg bine de excesul de apă.
Între timp se încălzește cuptorul la 170 g C și tapetați o formă de copt cu hârtie pergament.
Adaugați ovăzul, migdalele, sarea de mare și de zahărul de nucă de cocos într-un blender de mare viteză și se amestecă până când se obține o masă fină.
Îndepărtați capacul și adăugați uleiul de nucă de cocos topit, începând cu 4 linguri (60 g) și continuați să adăugați dacă amestecul este prea uscat.
Transferați amestceul în forma pregătită, distribuiți uniform și aplatizați cu mâinile.
Se dă la cuptor timp de 15 minute, apoi se încălzește la 190 ° C și se coace timp de 5-10 minute sau până când marginile sunt maro auriu.
Se scoate din cuptor să se răcească ușor, apoi se reduce căldura cuptorului la 162 grade.
Odată ce caju este hidratat și scurs excesul de apă, se adaugă într-un blender de mare viteză cu crema de nucă de cocos, crema de brânză vegană, amidonul, vanilia, siropul de arțar, ulei de nucă de cocos, coaja de lamaie, suc de lămâie și sarea de mare.
Se amestecă până când compoziția este una cremoasă.
Gustați și ajustați aroma după cum este necesar, prin adăugarea de mai mult suc de lămâie, coajă de lămâie, sare pentru echilibru și sirop de arțar pentru dulceață.
Se toarnă peste crustă și se răspândește într-un strat uniform.
Se coace timp de 50 de minute până la 1 oră, până când marginile arată foarte ușor uscate.
Lăsați să se odihnească timp de 10 minute la temperatura camerei, apoi se transferă la frigider pentru a lasa sa se raceasca complet (neacoperit).
Preferabil ar fi să fie lăsat pe timpul nopții.
Între timp se încălzește cuptorul la 170 g C și tapetați o formă de copt cu hârtie pergament.
Adaugați ovăzul, migdalele, sarea de mare și de zahărul de nucă de cocos într-un blender de mare viteză și se amestecă până când se obține o masă fină.
Îndepărtați capacul și adăugați uleiul de nucă de cocos topit, începând cu 4 linguri (60 g) și continuați să adăugați dacă amestecul este prea uscat.
Transferați amestceul în forma pregătită, distribuiți uniform și aplatizați cu mâinile.
Se dă la cuptor timp de 15 minute, apoi se încălzește la 190 ° C și se coace timp de 5-10 minute sau până când marginile sunt maro auriu.
Se scoate din cuptor să se răcească ușor, apoi se reduce căldura cuptorului la 162 grade.
Odată ce caju este hidratat și scurs excesul de apă, se adaugă într-un blender de mare viteză cu crema de nucă de cocos, crema de brânză vegană, amidonul, vanilia, siropul de arțar, ulei de nucă de cocos, coaja de lamaie, suc de lămâie și sarea de mare.
Se amestecă până când compoziția este una cremoasă.
Gustați și ajustați aroma după cum este necesar, prin adăugarea de mai mult suc de lămâie, coajă de lămâie, sare pentru echilibru și sirop de arțar pentru dulceață.
Se toarnă peste crustă și se răspândește într-un strat uniform.
Se coace timp de 50 de minute până la 1 oră, până când marginile arată foarte ușor uscate.
Lăsați să se odihnească timp de 10 minute la temperatura camerei, apoi se transferă la frigider pentru a lasa sa se raceasca complet (neacoperit).
Preferabil ar fi să fie lăsat pe timpul nopții.
Bucurați-vă de el ca atare sau cu cremă de nucă de cocos și fructe de pădure proaspete.
În timp ce toppingul de zmeură este opțional, face cu adevărat acest cheesecake mai bun decât toate celelalte. Puțin dulce, aciditatea fructelor ajută cremositatea să strălucească fără a fi copleșitoare.