Brownie cu cacao si nuca

Total timp: 50 de minute Dificultate: Nivel intermediar
pinit

Brownie cu cacao si nuca

Brownie cu cacao și nucă este o prăjitură clasică americană, cu o textură densă și lipicioasă, ce combină intensitatea gustului de cacao de calitate cu aroma proaspătă și crocantă a nucilor tocate. Aluatul bogat și lucios este făcut prin topirea untului cu zahărul și cacaoa, în care se încorporează ouăle, făina și nucile, rezultând o prăjitură cu miez cremos, nu foarte înaltă, perfectă pentru a fi tăiată în cuburi și savurată cu plăcere. Gustul este amplificat adesea cu esențe de vanilie și cafea, iar coacerea corectă la temperatură moderată asigură o crustă ușor crocantă. Acest desert este o combinație ideală între dulceața echilibrată și textura crocantă a nucilor, fiind o alegere excelentă pentru cei care iubesc brownie-urile clasice cu cacao și nuci.

Timp de preparare 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 40 de minute Total timp 50 de minute Dificultate: Nivel intermediar Temperatură de preparare: 165  C Calorii: 370-474 Cel mai bun anotimp: Toamnă

Ingrediente

Instructions

  1. Se topeste untul pe foc mic, fara a-l lasa sa se incinga.  

  1. Se adauga zaharul in el si se omogenizeaza. 

  1. Se adauga cacaoa, esentele si sarea si se amesteca bine.

  1. Se ia cratita de pe foc si daca e fierbinte se lasa sa se racoreasca.

  1. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand vigusors cu o lingura de lemn dupa fiecare. La final amestecul va fi lucios.

  1. Se adauga faina si se amesteca cu o paleta prin rasturnari succesive, pana nu se mai vede, apoi se mai amesteca de cateva ori, pana aluatul se desface usor de pe marginea vasului.

  1. Se incorporeaza nuca tocata. Amestecul final va fi dens si lipicios.

  1. Se pune aluatul intr-o tava de 28 x 18 cm (unsa bine cu unt sau tapetata cu hartie de copt) si se niveleaza bine cu dosul unei linguri.

  1. Se coace la 165°C  timp de aprox 35 minute (dupa 30 minute am inceput sa o verific cu scobitoarea in centru pana pe aceasta nu a mai ramas aluat moale).

  1. Se scoate si dupa ce sa raceste se taie cuburi. Prajitura nu e foarte inalta, are pana in 3 cm.

Informații nutriționale


Cantitate pe porție
Calorii 370kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 30g47%
Grăsimi saturate 16g80%
Grăsimi nesaturate 17g
Colesterol 60mg20%
Sodiu 0.67mg1%
Potasiu 300mg9%
Total carbohidrați 48g16%
Fibre în regimul alimentar 4.8g20%
Zaharuri 35g
Proteine 8.3g17%

Vitamina A 150 IU
Vitamina C 1 mg
Calciu 70 mg
Fier 2 mg
Vitamina D 5 IU
Vitamina E 1 IU
Vitamina K 3 mcg
Tiamină 1 mg
Riboflavină 1 mg
Niacină 5 mg
Vitamina B6 5 mg
Acid folic 15 mcg
Vitamina B12 1 mcg
Biotină 2 mcg
Acid pantotenic 2 mg
Fosfor 80 mg
Iod 10 mcg
Magneziu 40 mg
Zinc 5 mg
Seleniu 5 mcg
Cupru 0.1 mg
Mangan 0.3 mg
Crom 2 mcg
Molibden 2 mcg
Clorură 80 mg

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: brownie cu cacao, brownie cu nucă, negresă cu cacao, negresă cu nucă, prăjitură cu ciocolată și nuci, brownie rețetă simplă, desert rapid cu cacao, prăjitură de casă cu nuci, brownie fără ciocolată, negresă de post cu nucă, blat ciocolatos cu nucă, prăjitură americană cu nuci, brownie de casă, rețetă clasică brownie, brownie cu unt și cacao, negresă pufoasă cu nuci, brownies cu nuci prăjite, prăjituri rapide cu cacao, brownie moale cu nucă, desert cu cacao și nuci,
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious