<p>Ce înseamnă, de fapt, coacerea ? Din punct de vedere fizicochimic, aceasta este un proces de încălzire în urma căruia căldura pătrunde în aluat, propagându-se spre interior și având ca rezultat schimbul de apă dintre acesta și mediul din cuptor.</p>
<p>Grătarul este o formă de gătit care implică căldură uscată aplicată pe suprafața alimentelor, de obicei de sus, de dedesubt sau din lateral. Grătirea implică de obicei o cantitate semnificativă de căldură radiantă directă și tinde să fie folosită pentru a găti rapid carnea și legumele.</p>
<p>Prăjirea este gătitul alimentelor în ulei sau altă grăsime. Asemănător soterii, alimentele prăjite în tigaie sunt în general răsturnate o dată sau de două ori în timpul gătirii pentru a vă asigura că alimentele sunt bine făcute, folosind clește sau o spatulă, în timp ce alimentele sote sunt gătite prin „aruncare în tigaie”. O mare varietate de alimente pot fi prăjite.</p>