Humus cu usturoi copt

Total timp: 30 de minute Dificultate: Începător
pinit

Humus cu usturoi copt

Hummus-ul cu usturoi copt este un preparat specific bucătăriei orientale, dar foarte popular și în bucătăria mediteraneană și cea modernă sănătoasă. Acesta combină savoarea cremoasă a năutului cu aroma dulce și intensă a usturoiului copt, fiind perfect pentru aperitive, tartinare sau dip-uri.

Timp de preparare 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 20 de minute Total timp 30 de minute Dificultate: Începător

Ingrediente

Instructions

  1. Taiati tansvesal cele doua capatani de usturoi si puneti-le la copt pentru aproximativ 20 de miute, pan se imoaie si se rumeneste. Scurgeti nautul  din conserva si pastrati putin lichid .

  1. Incercati sa inlaturati pe cat posibil  cojile de naut. Stiu ca este o operatiune ne placuta si plictisitoare, dar merita incercat cu prisosinta, daca vreti sa obtineti un humus fin.

  1. Puneti in blender nautul,uleiul de masline, sucul de lamaie,pasta de tahini, usturoiul  pe care l-ati curatat si racit cu mirodeni dupa gust. Pasati totul pana obtineti o pasta fina si cremoasa. Daca vi se pare prea usca, mai subtiati cu un pic de zeama pastrata din conserva de naut, sau adaugati putin iaurt.

  1. Pentru decor puteti decora cu ulei de masline, coriandru, boia de ardei si seminte.  Serviti cu o paine prjita sau cu o lipie subtire.

    Se poate pastra la frigider pana la patru sau mai multe zile.

Informații nutriționale


Cantitate pe porție
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 10g16%
Sodiu 379mg16%
Potasiu 228mg7%
Total carbohidrați 14g5%
Proteine 8g16%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Note

Cuvinte cheie: Năut fiert, Usturoi copt, Tahini, Zeamă de lămâie, Ulei de măsline,
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious