Socata

pinit
Dificultate: Începător Timp de preparare 10 minute Timp de odihnire 168 de ore Total timp 168 de ore 10 minute
Cel mai bun anotimp: Vară

Descriere

 Aceasta rețeta simpla de  socata din flori de soc este ideala  pentru zile de vară foarte calduroase.

Ingrediente

Instructions

  1. Treci florile de soc printr-un jet de apa rece si le usuci intr-un prosop. Intr-un bol incapator, pui zaharul, peste care adaugi apa si amesteci bine, cat sa se dizolve cat mai mult zaharul, apoi adaugi si mierea si amesteci usor.

  2. Pui zeama si feliile de lamaie, amesteci din nou, apoi completezi borcanul cu apa si il acoperi cu o farfurie. Lasi borcanul la cald sau la soare, cel putin 2-3 zile si cel mult 1 saptamana, amestecand o data pe zi in socata. Strecori apoi lichidul si il torni in sticle , pe care le pastrezi la frigider.

Note

Trucuri si ponturi

Poti folosi, in loc de zahar tos, zahar brut sau brun, stevia ori miere ( ai nevoie insa  de o cantitate mai mare). Daca vrei ca socata sa fermenteze mai mult, poti adauga odata cu florile si jumatate de plic  de drojdie uscata. Socata e gata cand lichidul se tulbura mai mult si nu face pic de spuma la suprafata.

 

Cuvinte cheie: flori de soc, bautura de soc
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious