Placinta cu praz, cartofi si branza

pinit
Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 40 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire o oră Timp de odihnire 30 de minute Total timp 2 ore 10 minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Descriere

Aceasta reteta de placinta este usor de facut pentru un fel pricipal.

Ingrediente

Pentru aluat

Instructions

  1. Pentru aluat, pune ambele tipuri de faina, un praf de sare si pudra de ardei iute, daca folosesti, intr-un castron mare. Amesteca-le, apoi freaca-le cu untul folosind varful degetelor pana cand compozitia este framicioasa. Incorporeaza oul si 1 lingura de apa rece cu un cutit de masa. Amesteca -le pana cand obtii o bila de aluat, apoi acoper-o si refrigereaza-o 30min. Apoi, framanta aluatul putin pana cand este elastic, intinde-l cu un sucitor pana cand e suficient de mare pentru a tapeta un vas adanc  de placinta, cu diametrul de 20cm. Captuseste vasul cu aluatul, impingand aluatul in margini, apoi taie excesul. Refrigereaza-l pana cand este necesar.

  2. Intr timp, pentru umplutura, incinge untul intr-o cratita mare pana cand sfaraie si caleste cepele cu niste sare, cu prazul si cimbrul, daca folosesti, 12-15 min., pana cand sunt moi si lipicioase . Incorporeaza cartofii in amestecul cu ceapa, apoi micsoreaza flacara si gateste-le 10 15min., amestecandule din cand in cand pana cand cartofii se zdrobesc atunci cand sunt presati cu o lingura de lemn. Toarna deasupra smantana, amestec-o un minut, apoi stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca  un pic. 

  3. Incinge cuptorul la 200°C cu o tava de copt in iterior. Inglobeaza jumatate de cheddar si cea mai mare parte din cepele verzi in amestecul de cartofi si ceapa. Rasfira o jumatate  din branza chedar ramasa peste baza formei de aluat, dupa care pune deasuopra umplutura. Imprastie pe suprafata restul de branza si ceapa verde. Pune vasul de pacinta ptava incinsa  40-45min. si coace placinta pana cand aluatul este de un auriu inchis, iar umplutura clocoteste. Scoate placinta din cuptor si las-o la odihna cel putin 10 min.

    Serveste-o fierbinte sau las-o sa se raceasca pana cand e doar calduta.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 407kcal
Calorii din grăsimi 26kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 34g12%
Fibre în regimul alimentar 3g12%
Zaharuri 3g
Proteine 8g16%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious