Sos de mujdei libanez

pinit

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Dificultate: Începător Timp de preparare 20 de minute Timp de odihnire 10 minute Total timp 30 de minute
Porții: 1
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Ingrediente

Instructions

Mod der preparare

  1. Folosind un cuțit de bucatarie si taiati fiecare cățel de usturoi în jumătate pe lungime. 

  2. Puneți usturoiul  și sarea  în vasul unui robot de bucătărie. Puneti usturoiul în portii mici  până când este tocat fin, îndepărtând ocazional capacul pentru a răzui părțile laterale ale vasului cu o spatulă flexibilă de cauciuc. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie și continuați procesarea până când începe să se formeze o pastă. Adăugați încă o lingură de suc de lămâie și procesați până când devine complet omogen și ușor pufos.

  3. Cu robotul de bucatarie in functiune, stropiti incet 1 lingura de  ulei intr-un jet foarte subtire, urmat de 1 lingura suc de lamaie. Repetați cu încă 1 linguira de ulei și cu 1 lingură rămasă de suc de lămâie. Continuați procesul, alternând 1 lingura   de ulei și 1 lingură de apă, până când tot uleiul și apa au fost încorporate. Transferați pasta de usturoi într-un recipient și păstrați la frigider până la 1 lună.

  4. În funcție decantitatea de mujdei pe care doriti sa o faceti ., poate fi necesar să impartiti rețeta în cantitati  mai mici, înjumătățind sau în sferturi cantitățile de ingrediente. În mojar, combinați usturoiul și sarea și măcinați până devine o pastă netedă. Pune uleiul în pastă câte o linguriță. După ce adaugă 1 lingură de ulei, se lucrează cu câteva picături de suc de lămâie. Repetați până când tot uleiul, sucul de lămâie și apa au fost încorporate.

Informații nutriționale

Porții 1


Cantitate pe porție
Calorii 173kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 19g30%
Total carbohidrați 1g1%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Note

Pentru textura ideală ușoară și pufoasă, ține fie de robotul de bucătărie, fie de metoda de mojar și pistil folosita. Încercarea de a face un mujdei într-un blender va avea ca rezultat o textură subțire și densă mai apropiată de cea a unei maioneze sau a sosului de mujdei. Daca emulsia se rupe, poate fi readusa cu usurinta cu ajutorul unui albus. Combinați 1 albuș de ou cu 1/4 de cană de emulsie spartă în bolul unui robot de bucătărie până devine pufos. Cu robotul de bucătărie în funcțiune, turnați încet emulsia ruptă rămasă

Cuvinte cheie: Sos de usturoi libanez, sos de mujdei, sos de usturoi
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious