Crochete de brocoli si cartofi

pinit
Dificultate: Începător Timp de preparare 25 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 30 de minute Total timp 55 de minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Descriere

Aceste crochete crocante sunt ata o modalitate  ascunsa de a aduce mai multe legume in copii tai cat si o ranatitura excelenta pentru petrecere.

Ingrediente

Pentru crusta

Pentru sos

Instructions

  1. Pune cartofi intr-o cratita medie si acopera-i cu apa rece. Da in clocot, apoi  da focul mai mic si fierbe cartofi timp de 14-16 minute, pana cand sunt complet patrunsi. Scurge-i si zdrobeste-i pana devin piure, apoi pune-i inapoi in cratita la foc foarte mic si mai gateste-i inca 1-2minute, amestecand - asta va indeparta lichidul in exces.

  2. Intre timp ,da o cratita cu apa, in clocot, adauga brocoli si fierbel 5-6 minute pana cand este moale. Scurge-l foarte bine si usuca-l cu prosoape de hartie ( e important sa le usuci cat mai bine altfel crochetele for fi imbibate de lichid) . Toaca marunt brocoli fiert si adauga-l peste piureul de cartofi impreuna cu galbenusurile si cascavalul si pesmetul. Imparte amestecu in 12 bile egale si modeleaz-o pe fiecare in forma de crocheta. Dale la congelator 10 min.

  3.  Intre timp prepara sosoul. Pune crema de branza, iaurtul si chives intr-un bol si amesteca-le pana se inmoaie adaugand putin lapte daca este nevoie

  4. Pentru crusta, pune faina, ouale batute si semintele de susan separat in cate o farfurie adanca. Tavaleste crochetele prin faina, apoi prin oul batut, apoi prin susan.

  5. Incinge uleiul intr-o cratita mare nonaderenta si prajeste crochetele la foc mic spre mediu timp de 4-5 minute, intorcandu-le deseori, pana cand sunt rumene peste tot. Lasa-le sa se scurga pe prosoape de hartie si serveste-le cu sos de crema de branza.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 195kcal
Calorii din grăsimi 13kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 12g4%
Fibre în regimul alimentar 2g8%
Zaharuri 1g
Proteine 6g12%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious