Pui in stil marocan, cu visine confiate si masline
Descriere
Relaxați-vă cu acest fel de mâncare de pui parfumat gătit lent, penrtu o seara perfecta petrecuta cu prieteni
Ingrediente
Instructions
-
Asezoneaza puiul bine si amesteca-l cu ras el hanout ca sa se acopere. Acesta poate fi pregatit cu o seara inainte pastrat la frigider. Incinge uleiul intr-o oala de fonta sau o tigaie pe foc mediu si petrece 15-20 min. ca sa rumenesti puiul pe toate partile.(Poti face acest lucru in transe, pentru a evita aglumerarea tigaii.) Transfera puiul pe o farfurie si lasa-l deoparte. Gateste ceapa si morcovii in cratita 8-10min. pana cand sunt moisi aurii, turnand un pic mai mult ulei daca vasul uscat. Adauga usturoiul si ghimbirul si gateste-le 2 min. Incorporeza pasta de ardei iute si lamaia. Gateste-le alt minut pana cand legumele sunt acoperite in amestec si au devenit lipicioase. Pune si scoartisoara , si frunzele de dafin, apoi rastoarna deasupra rosiile si da-le intr-un clocot.
-
Gateste-le cateva minute in plus pana cand lichidul a scazut sub forma unei paste groase. Pune puiul si sucurile scurse inapoi in oala si toarna deasupra supa- baza. Inglobeaza maslinele si visinile si da amestecul intr-un clocot. Asaza capacul deasupra si fierbe amestecul inabusit incet45min-1 ora, pana cand puiul este patruns si fraged. Rasfira deauspra coriandrul tocat si serveste tagine cu cuscus. Odata racita complet, va tiner la frigider pana la trei zile sau la congelator trei luni. Dezgiat-o in frigider peste noapte inainte de a o reincalzi pe foc mic sau in cuptorul cu microunde pana cand este foarte fierbinte.
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total carbohidrați 34.99g12%
- Fibre în regimul alimentar 8g32%
- Zaharuri 28g
- Proteine 26g52%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Note
- Cuscus cu fructe uscate : O alta cale de a folosi fructele confiate este intr-o garnitura pentru aceasta reteta. Gateste 250g de cuscus in supa-baza clocotita urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi incorporeaza 75g de stafide, prune uscate tocate, merisoare uscate, cirese uscate sau caise uscate tocate. Poti adauga si coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie si coriandru tocat, daca vrei.
- Pastilla cu pui : Rupe in fasii carne de pui gatita, amestec-o cu fructe uscate dupa preferinta, apoi imperecheaza-le in foi de placinta pentru aface triunghiuri. Unge-le cu ou batut si coace-le la 200 °C, 25 min., pana cand sunt aurii. Serveste-le cu sos.
- Tagine vegana cu dovleac in stil marocan : Inlocuieste puiul cu 1 dovleac placintar, curatat si taiat in bucati mari, si supa-baza de pui cu supa-baza de legume . Nu este necesar sa prajesti dovleacul mai intai, pur si simplu adauga-l impreuna cu morcovii.
- Tocanita de miel in stil marocan: Pentru o versiune cu miel a acestui fel, inlocuieste puiul cu 800g de miel taiat cuburi si fierbe totul inabusit cu 30 min. mai mult decat este mentionat, pana cad mielul este fraged.
- Pregateste-o in slow cooker: Fie ca alegi varianta cu pui, legume sau miel a acestei retete, poate fi gatita intr-un slow cooker in loc de aragaz. Gateste tagine 8 ore pe treapta mica si 4 ore pe treapta mare.