Tort de ciocolata cu bomboane M&M’S

pinit
pinit
0 Add to Favorites

Tort de ciocolata cu bomboane M&M’S

Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 30 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 50 de minute Timp de odihnire 210 minute Total timp 4 ore 50 de minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Descriere

"Atât de drăguț. Atât de ușor. Fiica meu a fost foarte impresionata de tortul de ciocolata cu bomboane M&M’S!"

Ingrediente

Blat

Crema

Sirop

Glazura

Decor

Instructions

Preparare blat:

  1. Spargem ouale intr-un  vas,  adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 4 minute.

    Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.

    Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.

    Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.

    Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

    Coacem blatul  in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

    Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

    Dupa racire, blatul  se taie in trei foi de dimensiune egala.

  2. Preparare crema:

    Se toarna  smantana intr-o cratita.Se pune la foc mediu si amestecam  pana se ajunge la punctul de fierbere. Se inchide focul , se adauga ciocolata si amestecam  bine. Dupa 5 minute adaugam esentele si amestecam. Se lasa  sa se raceasca, se pune la rece 1 ora si se mixeaza pana incepe sa se ingroase. Crema se imparte in trei parti egale.

  3. Preparare Sirop:

    Amestecam energic apa cu zahar,  extract de vanilie si  esenta rom.

  4. Asamblare Tort:

    Punem prima foaie de blat pe un platou. Trampam cu sirop,  adaugam prima parte de crema si intindem uniform. Adaugam a doua foaie de blat si presam usor. Trampam cu sirop , adaugam a doua parte de crema si o intindem uniform. Asezam ultima foaie de blat si presam usor. Imbracam tortul cu restul de crema si il punem la rece pentru 3 ore.

  5. Preparare glazura:

    Se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga untul taiat cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert maxim 3 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Amestecam  pana se dizolva zaharul.

    Dupa prepararea glazurii si racire, scoatem tortul de la rece si il glazuram.

    Se transfera pe platou si se decoreaza cu bomboane m&m’s.Optional si bucatii de ciocolata Kitkat.

    Se mai lasa la rece inca cel putin 30 min, dupa care se poate servi.

    Pofta buna!

File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious