Turta dulce

pinit
pinit
0 Add to Favorites

Turta dulce

Dificultate: Avansat Timp de preparare 28 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 10 minute Timp de odihnire 40 de minute Total timp o oră 18 minute
Cel mai bun anotimp: Iarnă

Ingrediente

Crema

Instructions

  1. Amesteca mierea cu untul si zaharul intr-o craticioara cu fund gros si punem pe foc foarte mic. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si lasam amestecul sa se raceasca cca 3-4 min.

  2. Adaugam oul, 1 lingura de cacao,  mixul de condimente si amestecam bine.

    Adaugam faina data prin sita in mixul de miere si framantam sau mixam pana la inglobarea perfecta

  3. Vom obtine un aluat extrem de lipicios si neascultator , deci daca aveti un  robot folositi-l cu incredere.

    La sfarsit adaugam bicarbonatul dizolvat in 3 linguri de lapte si framantam bine pana il distribuim in aluat

  4. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il dam la frigider pentru 24 de ore.

    Dupa timpul de repaus, impartim aluatul in doua bucati si intindem fiecare bucata pe planul de lucru, foarte bine infainat intr-o foaie subtire de 0,3 -0,5cm grosime.

  5. Decupam aluatul cu forme si asezam turta dulce in tava de cuptor tapetata  cu hartie de copt, 

    Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem turta dulce pentru 8 minute

  6. Daca vrem ca turta dulce sa fie frageda si dupa ce se raceste, nu coacem mai mult de 8 min in cuprtorul electric sau 10-12 minin cuptorul pe gaz.

    Cand biscuiti au crescut dar nu s-au colorat nici macar pe margini este timpul sa ii scoatem.

    Ii lasam apoi sa se raceasca in tava (pentru ca sunt foarte moi imediat scosi din cuptor) si apoi incepem sa ii decoram dupa preferinta.

     

  7. Mod de preparare glazura

    Mixam foarte bine un albus de ou amestecat cu un varf de cutit de sare si 2-3 picaturi de suc de lamaie.

    Adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana obtinem o glazura cremoasa care nu isi pierde forma in momentul in care decoram turta dulce.

    Pentru glazura roz, am adaugat 1/4 lingurita de alchermes in glazura alba.

    Pentru decor am folosit bombonele colorate, inimioara albe si roz si bilute argintii de zahar.

Cuvinte cheie: dulce, gimbir, sarbatori, prieteni, familie,
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious