Opțiuni imprimare

ŢUICĂ FIARTĂ

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 13 minute Total timp: 13 minute
Porții 8
Cel mai bun anotimp Iarnă
Descriere

O bautura traditionala romaneasca, servita de romani in timpul iernii, impreuna cu o slanina afumata si ceapa.

Ingrediente
  • 500 ml Tuica de prune (sau ori care alta aroma aveti in casa)
  • 10 boab de piper
  • 10 cuisoare
  • 5 tsp miere de albine
  • 1 pinch de scortisoara
Instructions
  1. Mod de preparare

    Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele

  2. Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă

  3. La primul semn, atenţie, doar semn de clocot, se ia de pe foc şi se acoperă; se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet şi să se concentreze
    parfumul binefăcător, care „ia răceala cu mâna"

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.