Sos bechamel

pinit
pinit
0 Add to Favorites

Sos bechamel

Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 5 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 10 minute Total timp 15 minute
Porții: -2

Descriere

Bechamelul este folosit în mâncăruri precum mac și brânză, lasagna și sufle de brânză pentru a adăuga un element minunat de cremozitate.

Ingrediente

MOD DE PREPARARE:

  1. Înainte de toate, punem laptele la fiert.

    Într-o cratiță separată, punem la încins untul. Când acesta se topește, adăugăm făina. Untul și făina se amestecă bine, până nu mai există cocoloașe.

    Când se simte miros de plăcintă coaptă, începem să adăugăm laptele fiert peste compoziție. Laptele se toarnă în fir subțire și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe.

    Când sosul capătă o consistență catifelată, se ia de pe foc. Se adaugă sarea și nucșoara și, opțional, puțin piper alb.

    Pofta buna!!!

     

Cuvinte cheie: sos, cremos,
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious