Prajitura tropicala rasturnata
Descriere
Aceasta este cea mai bună rețetă de tort cu ananas cu susul în jos făcută vreodată!! Un pandișpan umed, acoperit cu inele de ananas îndulcite cu zahăr brun și cireșe este perfectiunea. Este ușor de făcut și folosește în principal ingrediente de bază pentru cămară, astfel încât să poți avea o prăjitură proaspăt coaptă într-o clipă!
Ingrediente
Pentru blat
Instructions
-
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt o tava de copt patrata de 20cm sau rotunda de 22cm. Bate 50g de unt cu zaharul brun, apoi intinde amestecul peste baza si peste margini in sus pana la jumatatea lor, in tava pregatita. Taie unul din inelele de ananas in sferturi , apoi aranjeaza inelele intregi in tava, asezand cate o cireasa in centrul; fiecareia. Pozitioneaza cate un sfert de inel de ananas in fiecare colt.
-
Blat
Pentru a pregati blatul, pune untul, zaharul, faina, praful de copt, nuca de cocos rasa, 1/2lingurita de sare de mare fina, cea mai mare parte din coaja de lime si ouale intr-un castron mare. Bate-le cu un mixer pana cand compozitia e fina si cremoasa.Pune aluatul peste ananas si niveleaza-l cu dosul unei linguri. Coace-l 35-40 min. Lasa-l sa se racoreasca in tava 5min., apoi rastoarna-l pe un tocator sau o farfurie de servire.
-
Sirop
Da siropul de ananas pastrat intr-un clocot pe foc moderat, apoi incorporeaza romul cu cocos ( daca folosesti), untul ramas si sucu8l de lime. Picura-l peste prajitura, dupa care imprastie pe suprafata fulgii de cocos si coaja de lime ramasa. Serveste-o cu friscs sau iaurt de cocos . Va tine intr-un recipient inchis ermetic pana la cinci zile.
- Cantitate pe porție
- Calorii 488kcal
- Calorii din grăsimi 29kcal
- Valoare zilnică % *
- Total carbohidrați 51g17%
- Fibre în regimul alimentar 2.99g12%
- Zaharuri 38g
- Proteine 5.01g11%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.