Platou cu somon afumat si sfecla
Descriere
Iată un aperitiv simplu și elegant, care este absolut uimitor. Gândiți-vă la somon afumat mătăsos, sfeclă crocantă acidulată, iaurtul fresh si dulceata din miere – puteti adauga si putin piripiri cu atât mai savuros. O farfurie perfectă!
Ingrediente
Instructions
-
Amesteca iaurtul cu niste sare, apoi pune-l ibn mijlocul unui strat dublu de etamina. Ridica colturile si leaga-le intr-un pachet, pe care apoi il atarni deasupra unui castron pentru a strange lichidul. Lasa iaurtul sa se scurga timp de 1 ora. Dupa aacest timp, iaurtul ar trebui sa fie ferm, dartartinabil. Pune sfecta intr-un castron
-
Amesteca uleiul de masline, siropul de artar sau mierea, semintele de coriandru si zeama de lamaie intr-un bol min.Asezoneaza compozitia, dupa care incorporeaz-o in castronul cu sfecla. Amestecul va tine la frigider pana la o zi . Intinde labneh-ul de iaurt peste platroul sau patru farfurii mai mici. Asaza deasupra amestecul cu sfecla, apoi rucola si rupe deasupra somonul in fasii. Asezoneaza-le cu piper negru, imprastie pe suprafata nucile si serveste-le cu paine prajita.
- Cantitate pe porție
- Calorii 370kcal
- Valoare zilnică % *
- Total carbohidrați 15g5%
- Fibre în regimul alimentar 2g8%
- Zaharuri 15g
- Proteine 28g57%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.