Curcan cu usturoi copt si ierburi aromatice

pinit
pinit
0 Add to Favorites

Curcan cu usturoi copt si ierburi aromatice

Dificultate: Avansat Timp de preparare 30 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 2 ore Timp de odihnire 20 de minute Total timp 2 ore 50 de minute
Cel mai bun anotimp: Iarnă

Descriere

Aceasta reteta de curcan cu usturoi copt si ierburi aromatice este usor de preparat decat pasarea intreaga.Iti recomandam sa coci mai intai usturoiul, deoarece va capata un gust mai delicat si o textura moale, care poate fi amestecat cu untul plus un strop de ierburi uscate și proaspete, acest piept de curcan copt cu piele crocantă și suculent este un favorit delicios al sărbătorilor!.

Ingrediente

Instructions

  1. Incinge cuptorul la 180 °C. Taie partea de sus a capatanii de usturoi, descoperind varfuriile cateilor de usturoi. Aseaz-0 pe un patrat mic de folie de aluminiu si picur-o cu ulei de masline. Asezoneaz-o cu sare , boia si pune firul de cimbru deasupra. Mototoleste folia pentru a inchide capatana si coace-o pe o tava 25-30 min. sau pana cand este moale cand e presata. Las-o sa se raceasca cateva minute inainte de a indeparta folia si coaja de deasupra. Rupe frunzele de pe codite de la firele de cimbru ramase (pastreaza tulpinile) si pune-le intr-un castron. Starce deasupra cateii de ustuiroi copti si adauga untul , patrunjelul, coaja rasa si sucul de lamaie. Asezoneaza-le bine, apoi paseaza-le pe toate laolalta ca sa se combine. Amestecul va tine in frigider pana la trei zile sau in congelator o luna.

  2. Daca ai timp, aseaza curcanul cu 24 de ore inainte de coacere(ceea ce va face pielea mai crocanta). Rasfira tulpinile de cimbru pastrate si jumatate de lamaie  stoarsa la baza unei tavi de copt. Asaza coroana deasupra, cu cavitatea in jos, apoi asezoneaz-o generos pe toata suprafata. Acoper-o si tine-o la frigider pana la 24 de ore.

  3. Scoate din frigider curcanul si untul cu usturoi cu 1-2 ore inainte de coacere, pentru a ajunge la temperatura camerei. Incinge cuptorul la 200 °C. Cu degetele sau cu o lingura impinge incet sub pielea curcanului pentru a face un buzunar. Intinde cea mai mare parte din untul cu usturoi peste carne, sub piele astfel incat sa acopere pieptii complet. Intinde untul ramas peste piele. Coace coroana 1 ora si 15 min. sau pana la 1 ora si 30 min., stropind-o cu sucurile scurse in tava la fiecare 30min. sau pana cand e aurie si patrunsa - un termometru digital ar trebui sa arate 65 °C cand e introdus in partea cea mai groasa a pieptului, iar sucurile ar trebui sa curga limpezi atunci cand e intepat cu un cutit. Las-o la odihna cel putin 20min., inainte de portionare . Serveste friptura cu varza rosie cu clementrine & rodie, sos cu merisoare, cartofi triplu gatiti si morcovi cu miere .

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 595kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 30g47%
Grăsimi saturate 13g65%
Total carbohidrați 12g4%
Fibre în regimul alimentar 2g8%
Zaharuri 11g
Proteine 67g134%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: Retete cu curcan, Retete de sarbatori,Curcan cu usturoi, curcan cu ierburi aromatice,
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious