Cozonac cu nuca
Descriere
Pregateste un cozonac pufos si impresioneaza intreaga familie.
Din aceasta reteta ies 2 cozonaci.
Ingrediente
Aluat
Umplutura
MOD DE PREPARARE:
-
Pasul 1:
Incalzeste 50-100mi lapte, pana este caldut (nu fierbinte) si o lingura de zahar,apoi amestec-o cu drojdia. Lasa amestecul deoparte.
-
Pasul 2:
Pune galbenusurile si zaharul intr-un vas incapator sau in vasul unui mixer de bucatarie si mixeaza-le bine, pana devin pale si pufoase. Separat, bate alubusurile pana devin spuma.
Pune in bol amestecul de lapte si drojdie, faina, sare, galbenusurile, putin lapte caldut, albusurile si mixeaza totul cum mana aproximativ 20 min, sau cu paleta pentru aluat al robotului. Lasa aluatul deoparte la loc caldut 10 min, apoi incorporeaza prin framantare untul topit si uleiul.
Daca aluatul pare prea tare, se adauga laptele caldut. Lasa-l deoparte la dospit la loc cald timp de 2-3 ore.
-
Pasul 3:
Intre timp, pentru umplutura, amesteca nuca macinata cu pudra de cacao si cu zaharul.
-
Pasul 4:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Imparte aluatul dospit in 4 bile egale, apoi intinde-o pe fiecare sub forma de dreptunghi. Intinde pe fiecare dreptunghi cantitati egale de umplutura, ruleaza-le sub forma unui sul si pune-le in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt. Da tavile la cuptor 20-30 min, pana cozonaci sunt rumeniti si frumos crescuti.