Cotlet de porc cu ierburi si cartofi

pinit
Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 23 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 100 de minute Total timp 2 ore 3 minute

Descriere

Una dintre rețetele mele preferate de cotlet de porc standby!

Ingrediente

MOD DE PREPARARE:

  1. Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de
    floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

     Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

     

     Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

     

    Pofta buna!!!

     

Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious