Biscuiti cu ghimbir si ciocolata

Un dar gustos pentru prieteni apropiati si familie
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Biscuiti cu ghimbir si ciocolata

Dificultate: Începător Timp de preparare 15 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 25 de minute Timp de odihnire 2 ore Total timp 2 ore 40 de minute
Porții: -24
Cel mai bun anotimp: Iarnă

Ingrediente

Instructions

  1.      Incinge cuptorul  la 190°C . Bate untul, zaharul si ghimbirul pudra  intr-un castron mare cu un mixer  pana cand compozitia e cremoasa.

    Adauga gimbirul confiat si amesteca-le ca sa se combine . Pune deasupra faina si amidonul si amesteca-le pana  cand obtii un aluat gros. Daca este necesar, foloseste mainile un pic umezite, pentru a se lega

     

     

  2. Intinde aluatul cu un sucitor intre doua hartii de copt sub forma unui patratde 22-24cm care are cca1cm grosime. Lasa-l sa alunece pe o tava de copt si refrigereaza-l 1 ora pana cand e tare.

     

     

  3. Inlatura foaia de copt de deasupra si  taie aluatul racit in 20-24patrate (ar trebui sa fie de 10x2cm ).

    Coace-le pe hartie de copt in tava 15-20 min, pana cand marginile sunt de un brun deschis. Lasa-le sa se racoreasca 10 min in tava ,apoi transfera-le pe un gratar ca sa se raceasca complet 

  4. Topeste ciocolata intr-un bol termorezistent  asezat peste o cratita c u apa care fierbe inabusit ,asigurandu-te  ca bolul nu atinge  apa, sau in cuptorul cu microunde , in timp de 5 secunde. Scufunda jumatate de biscuite in ciocolata si imprastie deasupra ghimbir confiat .

    Lasa biscuitii in jur de 1 ora pe un gratar  ca sa se intareasca  bine ciocolata. Se pot tine intr-un recipient inchis ermetic pana la patru zile. 

Cuvinte cheie: dulce, gimbir, sarbatori, prieteni, familie,
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious