Friptura de miel la cuptor cu ras el hanout & cuscus

pinit
Dificultate: Începător Timp de preparare 40 de minute Timp de odihnire o oră Total timp o oră 40 de minute
Cel mai bun anotimp: Toamnă

Descriere

 Aceasta  friptura copioasa de miel  pe un pat de cușcuș   este un festin impresionant pentru prânzul de duminică cu prieteni.

Ingrediente

Pentru miel

Pentru cuscus

Instructions

  1. Cu un mojar sau un minitocator, paseaza sau toaca usturoiul cu un praf generos de sare, apoi adauga zeama de lamaie, amestecul de mirodenii ras el hanout si uleiul de masline, dupa care paseaza-le sau toaca-le sub forma unei paste nu prea fine. Creaza mici incizii cu un cutit mic pe toata suprafata carnii. Asaza mielul intr-o oala de fonta mare, putin adanca, sau o tava adanca, apoi freaca-l cu pasta peste tot, inclusiv in taieturi. Lasa-l la temperatura camerei 1 ora sau, mai bine, acopera-l si refrigereaza-l peste noapte.

  2. Cand esti gata sa-l gatesti, incinge cuptorul la 160°C. Imprastie feliile de ceapa in jurul mielului, dupa aceea acopera cratita cu un capac sau strans cu o folie de aluminiu si coace carnea 3 ore. Scoate-l din cuptor si ia capacul sau folia. Amesteca cepele si stropeste mielul cu suculrile, apoi adauga la 180°si continua sa-l coci, neacoperit, 25-30min., pana cand s-a rumenit.

  3. Ridica mielul si cepele pe un tocator si pune un ibric de apa la fiert. Amesteca stafidele si cuscusul in vasul cu friptura, astfel inccat sa fie acoperite cu sucurile de la coacere. Toarna deasupra suficienta apa clocotita din ibric, astfel incat doar sa acopere cuscusul cu o lingura de lemn, apoi incorporeaza nautul, ierburile tocate si lamaia murata sau sucul de lamaie si asezoneaza-le dupa gust. Adu la masa mielul, cepele si cuscusul.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 814kcal
Calorii din grăsimi 39kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 57g19%
Fibre în regimul alimentar 6g24%
Zaharuri 12g
Proteine 56g113%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: friptura miel, miel cu cuscus, miel cu ras el hanout
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious