Oua cu pesto si paine prajita

pinit
Dificultate: Începător Timp de preparare 5 minute Total timp 5 minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Descriere

Încercați un pesto rapid, cu conținut scăzut de grăsimi, ca alternativă delicioasă la uleiul pentru prăjirea ouălor - adaugă și o aromă grozavă preparatului, pentru a face un brunch sau un prânz perfect.

Ingrediente

Pentruu pesto

Instructions

  1. Pentru pesto, curata catelul de usturoi si pun e-l intr-un robot de bucatarie sau blender cu busuiocul, semintele de pin, uleiul si 2 linguri de apa. Proceseaza-le pana cand amestecul este fin, apoi incorporeaza parmezanul.

  2. Prajeste painea si repartizeaz-o pe doua farfurii. Gateste sosul pesto intr-o tigaie pe foc mediu 30 de secunde, in timp ce il amesteci. Sparge ouale intr-o parte a tigaii, apoi pune rosiile in cealalta parte si prajeste-le in pesto pana cand ouale sun gatite  dupa preferinta.

  3. Ridica ouale si azaza-l pe fiecare pe cate o felie de paine prajita. Adauga spanacul in tigaia cu rosii, da focul mai iute si gateste-l pana cand s-a inmuiat, in jur de 2-3 min. Rosiile ar trebui sa fie moi. Pune legumele pe cealalta felie  de paine prajita si imprastie deasupra fulgii de ardei iute, daca folosesti. 

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 287kcal
Calorii din grăsimi 17kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 17g6%
Fibre în regimul alimentar 4g16%
Zaharuri 4g
Proteine 15g30%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: mic dejun cu oua, oua cu paine prajita, sos pesto
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious