Lasagna vegetariana cu tofu

O reteta vegana delicioasa!!!
pinit
Dificultate: Nivel intermediar Timp de preparare 18 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 30 de minute Total timp 48 de minute
Cel mai bun anotimp: Potrivită în orice anotimp

Descriere

Dacă faci o rețetă de lasagna vegană, iat-o pe aceasta! Este cea mai bună lasagna pe bază de plante, făcută extra cu tofu, ierburi tradiționale italiene și este ușor de preparat!

Ingrediente

Pentru umplutura:

Pentru sos:

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curăţă vinetele de coajă, se taie cubuleţe, se pun într-un vas şi se amestecă cu sare, ulei şi piper, apoi se răstoarnă într-o tavă şi se bagă la cuptor 10 minute.

    Se scot, se adaugă, pe rând, spanacul tocat mărunt, măslinele fără sâmburi, cimbrul şi busuiocul, se amestecă toate ingredientele din nou şi tava se reint roduce la cuptor pentru încă 10 minute, la foc moderat.

    Se pune pe foc laptele în care s-au adăugat, pe rând, untul, făina, foaia de dafin, crengujţa de rozmarin, sarea şi piperul, după gust, amestecând continuu până ce se îngroaşă.

    Când e gata, se scot foaia de dafin şi crenguţa de rozmarin, apoi se adaugă brânza rasă şi se mai lasă pe foc un clocot, două.

    Intr-un vas de yenna se aşază un strat de legume, unul de brânză tofu şi o parte din sosul preparat, iar deasupra, foile de lasagna. Operaţiunea se repetă, iar peste ultimele foi de lasagna se toarnă sosul rămas şi se presară brânză rasă.

    Se dă la cuptor cam 30 de minute.

    Pofta buna!

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 324kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 7g11%
Grăsimi saturate 1g5%
Grăsimi nesaturate 4g
Sodiu 1776mg74%
Potasiu 1040mg30%
Total carbohidrați 57g19%
Fibre în regimul alimentar 6g24%
Zaharuri 10g
Proteine 12g24%

Vitamina A 3605 IU
Vitamina C 30 mg
Calciu 96 mg
Fier 6 mg

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Note

Știu că atât de des întâlnim rețete online, le salvăm, poate le salvam link-ul in browser-ul noustru sau lăsăm fila deschisă pe computer până când suntem atât de copleșiți încât le închidem pe toate și este pierdută pentru totdeauna.

Dragă prietene, nu lăsa să se întâmple asta cu această rețetă de lasagna! Puteți face clic pe butonul „printați” de pagina  cu rețete de mai sus și puteți adăuga ingredientele la lista de cumpărături chiar acum. Când ai pofta de ceva fresh si delicious , vei fi atât de bucuros că ai făcut-o!

Cuvinte cheie: lasagna clasica, lasagna vegana, italian lasagna, tofu lasagna,
File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious