Supă cremă de legume

pinit
Dificultate: Începător Timp de preparare 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire 24 de minute Total timp 34 de minute
Cel mai bun anotimp: Iarnă

Descriere

Aceasta supa crema de legume este o mancare usor de facut. Se poate  asta ori de câte ori vremea este rece sau aveti niște legume rămase care trebuie consumate.

Ingrediente

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.

    Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.

    Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.

    Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.

    Poftă bună!

File under
Cartuș rețetă propulsat de WP Delicious