Bucurați-vă de tortul nostru de dovleac condimentat de toamnă. Cu o cremă de unt de portocale și topping cu fantomă de ciocolată albă, va fi un răsfăț la o petrecere de Halloween!
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu ulei doua tavi de tort rotunde de 20 cm si tapeteaza bazele cu hartie de copt. Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, mirodeniilesi 1/2 lingurita de sare intr-un castron mare. bate ambele tipuri de zahar, ulei, ouale, piureul de dovleac, laptele si vanilia intr-un al doile castron mare cu o lingura de lemn pana cand s-au combinat. Rastoarna ingredientela umede peste cele uscate, apoi bate-le pana cand aluatul e fin, omogen. Repartizeaza-l intre tavi si scutura-le usor pentru a nivela suprafata.
Coace alatuatrul 30min. pana cand un bat de frigaruie introdus in mijloc iese curat. Scoate blaturile din cuptor si lasa-le sa se racoreasca in tavi 10min., apoi transfera-le pe un gratar ca sa se raceasca complet.
In timp ce blaturile se racesc, pregateste fantomele si glazura. Pentru fantome, rupe ciocolata intr-un castron termorezistent si topeste-o in cuptorul cu microunde in rafale scurte de 30 de secunde, amestecand-o dupa fiecare, sau peste o cratita cu apa care fierbe inabusit, amestecand-o uneori. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Prepara fantomele peunand o lingureita de ciocolata topita pe hartia de copt, apoi trafgand lingurita prin ea pentru a-i face coada. Repeta pana cand ai folosit toata ciocolata , apoi refrigereaza fantomele cel putin 30 min. Deseneaza ochi si guri folosind creionul cu glazura.
Pentru a face glazura, bate crema de branza si untul intr-un castron pana cand compozitia este cremoasa si fina. Adauga treptat zaharul pudra si vanilia, batand compozitia pana cand e usoara si pufoasa. Repartizeaza glazura intre boluri. Coloreaza glazura dintr-un bol cu o picatura de colorant alimentar portocaliu si cealalta cu o picatura de roz.
O data ce blaturile sunt complet racite asaza unul pe un platou de servire sau un suport pentru tort. Pune cate o gramajoara de glazura roz si portocalie peste blat, intinde-o spre margini, apoi aseaza deasupra cel de-al doilea blat . Foloseste o paleta pentru tort ca sa pui cantitati din cele doua glazuri pe tort, apoi intinde-le uniforem peste partea de sus si margini, creand un efect marmorat. Preseaza in glazura cu grija fantomele si bomboanele decorative, daca folosesti. Tortul va tine la frigider intr-un recipient inchis ermetic pana la trei zile. Poate fi pastrat congelat, neglazurat, pana la doua luni.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Sfat: Cumpara piure de dovleac gatit in conserva pentru aceasta reteta sau gateste dovleac proaspat la aburi ori la microunde pana cand e moale, apoi proceseaza-l sub forma unui piure matasos.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.