Aceasta rețeta simpla de socata din flori de soc este ideala pentru zile de vară foarte calduroase.
Treci florile de soc printr-un jet de apa rece si le usuci intr-un prosop. Intr-un bol incapator, pui zaharul, peste care adaugi apa si amesteci bine, cat sa se dizolve cat mai mult zaharul, apoi adaugi si mierea si amesteci usor.
Pui zeama si feliile de lamaie, amesteci din nou, apoi completezi borcanul cu apa si il acoperi cu o farfurie. Lasi borcanul la cald sau la soare, cel putin 2-3 zile si cel mult 1 saptamana, amestecand o data pe zi in socata. Strecori apoi lichidul si il torni in sticle , pe care le pastrezi la frigider.
Trucuri si ponturi
Poti folosi, in loc de zahar tos, zahar brut sau brun, stevia ori miere ( ai nevoie insa de o cantitate mai mare). Daca vrei ca socata sa fermenteze mai mult, poti adauga odata cu florile si jumatate de plic de drojdie uscata. Socata e gata cand lichidul se tulbura mai mult si nu face pic de spuma la suprafata.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.