Opțiuni imprimare

Salata Cesar

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 20 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 20 de minute Total timp: 40 de minute
Cel mai bun anotimp Vară
Descriere

Este o reteta clasica de salata de pui, cu crutoane crocante si sos cremos de usturoi. Ideal pentru un pranz cu prieteni 

Ingrediente
    Pentru salata
  • 1 paine ciabatta medie (sau patru felii groase de paine alba crocanta)
  • 3 tbsp ulei de masline
  • 2 piept pui (dezosat)
  • 1 salata mare verde (frunze curatate si pregatite pentru salata)
  • pentru dressing
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ansoauri conserva (parmezan ras sau proaspat)
  • 5 tbsp maioneza (facuta in casa)
  • 1 tsp otet din vin alb
Instructions
    MOD DE PREPARARE
  1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade °C /180 grade °C pe ventilatie/treapta 6 pe gaz.

    Se rupe painea in crutoane mari sau se taie cu un cutit de paine . Se intinde pe o coala mare de hartie de copt , intr-o tava , se presara doua linguri de ulei de masline. Se amesteca painea cu ulei si se asezoneaza cu sare . Se lasa la cuptor pentru 8-10 minute, inorcand crutoanele de catva ori in timpul gatirii, pentru a se rumeni uniform

  2. Se pasează după aceea cu un mojar cu pistil. Anșoaurile se pasează cu ajutorul unei furculițe, iar peste aceste ingrediente se adaugă o mână de parmezan proaspăt ras. Se asezonează după gust. Se amestecă împreună cu maioneza și oțetul și ar trebui să aibă consistența iaurtului. Dacă este prea gros dressingul, se mai adaugă câteva linguri de apă.

Cuvinte cheie: pui, salata, sosuri,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/salata-cesar/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.