Opțiuni imprimare

Ravioli

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare , ,
Dificultate Avansat
Timp
Timp de preparare: o oră Timp de coacere, fierbere, prăjire: 5 minute Timp de odihnire: o oră Total timp: 2 ore 5 minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Nimic nu se compara cu textura catifelata a pastelor facute in casa.

Pentru paste
  • 160 g faina '0", plus o cantitate pentru presarare
  • 1 ou intreg, plus 3 galbenusuri
  • Pentru umplutura
  • 100 g spanac
  • 150 g ricotta
  • 25 g parmezan ras sau o varianta vegetariana, plus putin extra
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de nucsuara pudra
  • 4 galbenusuri
  • Pentru unt
  • 50 g unt
  • 8 frunze de salvie
Mod de preparare
  1. Pentru paste, punem faina intr-un bol mare si creeaza o adancitura in mijloc. Adauga oul si galbenusurile si amesteca-le cu o furculita, aducand spre interior faina de pe margini pe masura ce lucrezi. Cand aluatul se leaga sub forma unei bile, scoate-l pe o suprafata de lucru si framanta-l 10-15 minute, pana e moale si revine incet la forma initiala cand e apasat.Impacheteaza-l in folie si lasa-l deoparte 20 minute.

  2. Pentru umplutura, pune spanacul intr-o stecuratoare, toarna deasupra apa clocotita, apoi lasa-l sa se racoreasca . Cand e suficient de rece pentru a putea fi manuit, stoarce apa cu mainile, apoi iar cu prosop de bucatarie curat pentru a extrage cat mai multa umiditate. Pune spanacul pe un tocator si toaca-l marunt. Muta-l intr-un bol cu ricotta, parmezanul, usturoiul, coaja de lamaie, nucsoara,apoi asezoneaza bine. Transfera-le intr-un posi cu un varf de 1-2cm.

  3. Taie aluatul de paste in jumatati si pune ambele bucati prin masina pentru paste si, incepand cu reglajul pentru grosimea cea mai mare, trei aluatul de doua ori folosind fiecare reglaj pana cand ajungi la penultimul.Pudreaza cu putina faina suprafata de lucru si asaza foile de paste pe orizontala intr-un mod care iti permite sa o ridici usor una peste cealalta mai tarziu.

  4. Creaza cu posul patru inele de umplutura cu diametru de 7 cm pe foia de aluat cea mai apropiata de tine, apoi alte patru inele direct peste ele, astfel ca vei avea patru inele-suport pentru galbenusuri, de 2 cm inaltime. Lasa in jur de 8cm distanta intre ele. Coboara cu grija cate un galbenus in fiecare inel de umplutura.Da cu putina apa foaia in jurul umpluturii, apoi ridica a doua foaie de paste deasupra si fa mana caus in jurul umpluturii pentru a modela cu atentie foaia in jurul ei. Incearca sa nu lasi bule de aer in jurul umpluturii.Foloseste un cutter rotund de 10cm pentru a decupa ravioli, apoi ridica-i cu grija si ciupeste marginile laolalta pentru a-i inchide.

  5. Da o cratita mare cu apa sarata intr-un clocot si cufunda racvioli incet cu o spumiera. Fierbe-i 3min, pana pastele sunt ptrunse, apoi transfera-le in boluri de servire.

  6. Lucrand rapid, incalzeste untul intr-o tigaie si prajeste salvia pana e crocanta, in jur de 1-2 min.Pune untul si salvia peste ravioli, rasfira de a supra parmezan si serveste-i.

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 911kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 64g22%
Fibre în regimul alimentar 4g16%
Zaharuri 2g
Proteine 35g70%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: ravioli cu spanac, ravioli cu ricota,
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/ravioli/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.