Vrei un desert mai ușor după un fel principal greu? Acest desert are toate aromele unui cocktail mojito, inclusiv o cremă de rom.
Pune cei 400ml de smantana cu frunzele de menta rupte intr-o craticioara, da-o intr-un clocot, apoi ia-o de pe flacara si acoper-o. Las-o la infuzat 1 ora.
Strecoara smantana infuzata printr-o sita fina intr-o cratita, arunca frunzele de menta. Pune deasupra zaharul si adu amestecul pana sub punctul de fierbere pe foc moderat. Micsoreaza flacara si continua sa gatesti compozitriz 2 min. si 30 sec., amestecand tot timpul.
Ia compozitia cu smantana de pe foc si incorporeaza cu un tel coaja rasa de lime, zeama de lime si o picatura de colorant alimentar verde - ar trebui sa capete o nuanta de lime foarte deschisa. Repartizeaza compozitia intre sase vase mici sau pahare. Pastrea-o la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte pana cand se incheaga ( va tine, acoperita in frigider,pana la doua zile).
Pentru crema de rom, bate viguros toate ingredientele pana cand amestecul formeaza varfuri moi. Pune crema de rom peste compozitia inchegata, rasfira deasupra coaja dse lime rasa si apoi saza frunzele de menta
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.