Opțiuni imprimare

Placinta ciobanului-Shepherd’s Pie

Metodă de preparare
Bucătărie
Feluri de mâncare , ,
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 20 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 45 de minute Total timp: o oră 5 minute
Cel mai bun anotimp Toamnă
Descriere

Plăcinta Shepherd’s are originea în Marea Britanie și obișnuia să descrie orice plăcintă cu legume și acoperită cu piure de cartofi.

Ingrediente
  • 8 cartofi mari
  • 2 tbsp ulei cocos (sau margarina)
  • 125 mg lapte de orez (sau cocconaut)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 tbsp ulei de masline
  • 1 ceapa mare (tocata marunt)
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 200 mg supa de linte groasa (( lichid foarte putin))
  • 2 tbsp linguri de vin alb (( optional))
  • 1 tsp lingura de sos de soia;
  • 2 tsp de arome care va plac (( am pus cimbru si busuioc)
  • 3 tsp linguri de faina (sau amidon alimentar))
  • 300 g spanac crud
  • pesmet;
Instructions
    MOD DE PREPARARE
  1. Se curata , se spala si se taie cuburele , cartofii. se pun la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii lor se pregateste restul. Se curata si se taie ceapa , ciupercile si usturoiul. Se pune uleiul in vas si se prajeste ceapa in el. Cand este sticloasa se adauga ciuperciloe curatate si feliate, se mai prajesc impreuna pana lasa apa si apoi se evapora, se adauga apoi vinul ( daca folositi) si se lasa pe foc pana se evapora dupa care se adauga supa de linte scursa de lichid dar nu de tot( trebuie sa mai aveti putin lichid in ea) Se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat si frunzele crude de spanac . Se amesteca sa se uniformizeze. Intr-un vas separat se pune faina si se amesteca cu lichid din supa apoi se toarna peste amestecul de ciuperci si linte si se ai da un clocot pana se ingroasa. Se drege de sare si piper. Se adauga frunzele de spanac si se amesteca din nou, trebuie sa aveti un amestec destul de grosut, un amestec care sa nu curga dar care sa fie totusi destul de moale.

  2. Se ia o tava mica sau o forma de sticla , rotunda si rezistenta la cuptor , se unge cu ulei si se presara pesmet pe fundul ei si pe margini. Stratul de pesmet de pe fundul tavi trebuie sa fie ceva mai grosut, circa 1/2 cm.

  3. Se aseaza apoi peste pesmet amestecul de linte si ciuperci .
    Se scurg cartofii se preseaza , se amesteca cu margarina ( in cazul meu cu uleiul de coconut) si se adauga laptele pe care il folositi , atat cat sa obtineti un pireu mai grosut care se pune in tava peste ciuperci si linte. Se da la cuptor pana cartofii au prins o crusta aramie.

  4. Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se feliaza si se serveste simplu sau cu o salata langa el.

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.