Topeste untul intr-o cratita mica pe foc mediu, apoi inglobeaza faina si gateste-o 2-3 minute pana cand e un auriu deschis. Adauga laptele, cate o lingura la un moment dat, batand bine dupa fiecare adaugare, pana cand compozitia este catifelata. Cand tot laptele a fost adaugat, da-l in clocot, amestecand continuu. Gateste amestecul inca 3-4 minute pana sa ingrosat, acesta este sosul tau Béchamel. Ia-l de pe foc si inglobeaza mustarul si 40 g de branza. Lasa-l sa se racesca.
2 Desfa aluatul si asaza-l pe o foaie de hartie de copt. Taie-l in 12 patratele de 8 cm. Roteste fiecare patrat la 90 de grade, astfel in cat sa aiba forma de romb, apoi pune 2 lingurite din sosul béchamel in centru. Acopera-l cu putina sunca si un pic de branza ramasa, apoi pliaza-le peste una sin margini. Unge-le cu oul batut sau cu laptele, apoi pliaza deasupra margine opusa .Unge tot aluatul cu mai mult ou batut si rasneste deasupra putin piper negru. Repeta pana cand toate ingredientele au fost folosite.
3 Incinge air fryer-ul la 180°C si gateste pateurile in transe 10-12 minute pana cand sunt umflate, aurii,iar umplutura clocoteste.(Serveste-le calde, cand s-au racit, vor tine la frigider pana la doua zile. Reincalzeste-le in air fryer la 120°C.)
Porții 12
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
- Total carbohidrați 10g4%
- Fibre în regimul alimentar 1g4%
- Zaharuri 1g
- Proteine 5g10%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Note
Beneficii: Aperitiv pufos și crocant, ideal pentru masa de iarnă, perfect pentru întâmpinări. Se poate prepara dinainte și congela.
Cuvinte cheie:
Minipateuri croque monsieur,Croque monsieur cu bacon,Pateuri cu foietaj,Rețetă croque monsieur,Rețetă minipateuri,Aperitiv croque monsieur,Foietaj cu cașcaval și bacon,Rețetă aperitiv ușor,Mâncare de iarnă/sărbători
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.