Aceasta friptura copioasa de miel pe un pat de cușcuș este un festin impresionant pentru prânzul de duminică cu prieteni.
Cu un mojar sau un minitocator, paseaza sau toaca usturoiul cu un praf generos de sare, apoi adauga zeama de lamaie, amestecul de mirodenii ras el hanout si uleiul de masline, dupa care paseaza-le sau toaca-le sub forma unei paste nu prea fine. Creaza mici incizii cu un cutit mic pe toata suprafata carnii. Asaza mielul intr-o oala de fonta mare, putin adanca, sau o tava adanca, apoi freaca-l cu pasta peste tot, inclusiv in taieturi. Lasa-l la temperatura camerei 1 ora sau, mai bine, acopera-l si refrigereaza-l peste noapte.
Cand esti gata sa-l gatesti, incinge cuptorul la 160°C. Imprastie feliile de ceapa in jurul mielului, dupa aceea acopera cratita cu un capac sau strans cu o folie de aluminiu si coace carnea 3 ore. Scoate-l din cuptor si ia capacul sau folia. Amesteca cepele si stropeste mielul cu suculrile, apoi adauga la 180°C si continua sa-l coci, neacoperit, 25-30min., pana cand s-a rumenit.
Ridica mielul si cepele pe un tocator si pune un ibric de apa la fiert. Amesteca stafidele si cuscusul in vasul cu friptura, astfel inccat sa fie acoperite cu sucurile de la coacere. Toarna deasupra suficienta apa clocotita din ibric, astfel incat doar sa acopere cuscusul cu o lingura de lemn, apoi incorporeaza nautul, ierburile tocate si lamaia murata sau sucul de lamaie si asezoneaza-le dupa gust. Adu la masa mielul, cepele si cuscusul.
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.