Opțiuni imprimare

Falafel de casa

Metodă de preparare
Bucătărie ,
Feluri de mâncare
Dificultate Începător
Timp
Timp de preparare: 10 minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 10 minute Total timp: 20 de minute
Cel mai bun anotimp Potrivită în orice anotimp
Descriere

Este o reteta pe care poti so faci cand te ai saturat de preparatele ce contin carne 

Ingrediente
  • 2 tbsp ulei vegetal (sau floarea soarelui)
  • 1 ceapa mica (tocata marunt)
  • 1 usturoi catel (, zdrobit)
  • 400 g cutie naut (scursa si spalata)
  • 1 tsp chimen (macinat)
  • 1 tsp coriandru macinat (sau folositi mai mult chimen)
  • 1 tsp ierburi uscate amestecate (sau 1 mana de patrunjel)
  • 1 ou (batut)
Instructions
  1. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare, apoi se prajeste ceapa si usturoiul la foc mic timp de 5 minute pana se inmoaie .Puneti intr-un castron mare si amestecati cu nautul si condimentele , apoi zdrobiti cu o furculita sau un zdrobitor de cartofi pana cand nautul se descompune complet. Se amesteca patrunjelul sau ierburile uscate, cu condimente dupa gust. Adaugati oul, apoi amestecati bine toata compozitia

  2. Se modeleaza amestecul in 6 bile, apoi se aplatizeaza in chiftelute. Incalziti uleiul ramas in tigaie si prajiti chiftelutele  la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte pana cand devin maroni si fermi. 

    Serviti calzi sau rece cu cuscus, paine pitta sau salata

Informații nutriționale

Cantitate pe porție
Calorii 105kcal
Calorii din grăsimi 6kcal
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 8g3%
Fibre în regimul alimentar 2g8%
Zaharuri 0.99g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.

Cuvinte cheie: Amestecare, cu multe proteine, vegan, condimentat
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/falafel-de-casa/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.