Opțiuni imprimare

Fursecuri florentine vegane

Feluri de mâncare ,
Dificultate Nivel intermediar
Timp
Timp de preparare: 25 de minute Timp de coacere, fierbere, prăjire: 19 minute Timp de odihnire: 10 minute Total timp: 54 de minute
Cel mai bun anotimp Iarnă
Ingrediente
  • 75 g unt vegetal sarat
  • 75 g zahar
  • 75 g sirop de agave
  • 75 g faina
  • 75 g merisoare uscate
  • 100 g fulgi de migdale
  • 75 g migdale sau fistic decojit (tocate mare)
  • 1 coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 coaja rasa de la 1 lamaie
  • 25 g ghimbir confiat ,tocat (optional)
  • 225 g ciocolata neagra vegana (ruptain bucati)
Instructions
  1. Incalzeste cuptorul la 180 °C si tapeteaza doua tavi metalice intinse cu hartie de copt. Pune untul, zaharul si siropul intr -o craticioara la foc mic si incalzeste-le, amestecand deseori. Ia-le de pe foc, apoi incorporeaza  faina si amestec-o . Incorporeaza si merisoarele, fulgii de migdale, migdalele sau fisticul tocat, cojile de citrice si ghimbirul.

  2. Pune cu o lingura 13 linguri rase de aluat  pe tavile de copt, lasand spatiu intr ele. Da fursecurile la cuptor pana devin aurii. Lasa-le sa se raceasca  in tavi 10 minute , apoi,  cand s-au intarit punei pe un gratar  pentru prajituri si lasai sa se raceasca de tot.  Repeta acest proces si cu aluatul ramas . 

  3. Topeste ciocolata intr-un bol rezistent la microunde, in rafale de cate 30 de secunde , amestecand pana este fina .Ca alternativa pune bolul deasupra unei cratiti cu apa care fierbe incet , asigurandute ca vasul nu atinge apa . Intoarce fursecurile pe partea cealalta  pe gratar . Pune ciocolata topita cuo lingura pe baza fursecurilor si intinde-o pana la margini . Las-o sa se intareasca putin , apoi traseaza cu furculita lini pentru un model valurit. Lasa ciocolata sa se intareasca de tot .

    Poti sa le pastrezi intrun recipient ermetic pana la cinci zile .

Cuvinte cheie: fructe , vegan , dulce
Citește online: https://retete.best.ro/recipe/3291/

Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.