Această friptură cu sos de ciuperci pregatita intr-o tigaie este cea mai bună modalitate de a transforma intr-o cina delicioasa si plina de aroma.
- 2 buc. antricot sau vabrioara de vita (cca. 250g fiecare)
- 1 lingura ulei de masline cu aroma mai putin intensa
- 25 g unt
- 2 fire de cimbru
Pentru sos
- 50 g unt
- 2 salote mici, tocate marunt
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 200 g ciuperci brune, feliate
- 2 liguri coniac
- 1 lingura sos worcestershire
- 150 ml supa-baza vita
- 100 ml smantana grasa ptr gatit
- 1 mana mica de patrunjel, tocat marunt (optional)
- cartofi prajiti sau piure cu unt, pentru servire
- Cantitate pe porție
- Valoare zilnică % *
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de caloriile de care ai nevoie.
Cuvinte cheie:
friptura de vita, sos de ciuperci,
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.