"Atât de drăguț. Atât de ușor. Fiica meu a fost foarte impresionata de tortul de ciocolata cu bomboane M&M’S!"
Spargem ouale intr-un vas, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa si mixam 4 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire, blatul se taie in trei foi de dimensiune egala.
Se toarna smantana intr-o cratita.Se pune la foc mediu si amestecam pana se ajunge la punctul de fierbere. Se inchide focul , se adauga ciocolata si amestecam bine. Dupa 5 minute adaugam esentele si amestecam. Se lasa sa se raceasca, se pune la rece 1 ora si se mixeaza pana incepe sa se ingroase. Crema se imparte in trei parti egale.
Amestecam energic apa cu zahar, extract de vanilie si esenta rom.
Punem prima foaie de blat pe un platou. Trampam cu sirop, adaugam prima parte de crema si intindem uniform. Adaugam a doua foaie de blat si presam usor. Trampam cu sirop , adaugam a doua parte de crema si o intindem uniform. Asezam ultima foaie de blat si presam usor. Imbracam tortul cu restul de crema si il punem la rece pentru 3 ore.
Se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga untul taiat cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert maxim 3 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Amestecam pana se dizolva zaharul.
Dupa prepararea glazurii si racire, scoatem tortul de la rece si il glazuram.
Se transfera pe platou si se decoreaza cu bomboane m&m’s.Optional si bucatii de ciocolata Kitkat.
Se mai lasa la rece inca cel putin 30 min, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Va multumim ca ne vizitati site-ul si speram ca va este util si va asteptam sa reveniti. Noi mereu vom incerca sa aducem pentru dumneavoastra cele mai gustoase si interesante retete. Va asteptam cu drag sa reveniti.